В короната на българския селски туризъм бе добавена още една перла – къща за гости в село Мъдрец. Къщата се намира на 16 км. от гр.Кърджали и само на 5 километра от Перперикон и е част от мрежата на “Новото тракийско злато”.

Къщата беше официално открита на 16 Август 2014, от районния мюфтия на Кърджали, който отслужи молитва за берекет и хаир и пожела успех в начинанието на собствениците емейство Али.

Къпана баница, печено агънце, чи кюфте, домашен айрян и масло, баклава, домашни сладки и локум бяха изкушенията, приготвени за празничната трапеза от домакините Севда и Фети и техните прекрасни деца Севен и Нур и цялата тяхна задружна фамилия.

За домакините е много важно продуктите, с които приготвят ястията да бъдат домашно отгледани и затова те купуват от хора в селото яйца, мляко месо и сами отглеждат плодове, зеленчуци, пчелен мед. За своя специалитет “рибка на керемидка” пъстървата доставят от Доспат.
Освен на добрата храна, гостите се наслаждават на уютен комфорт и сърдечно гостоприемство.

Къщата в Мъдрец разполага с 6 стаи за гости, всекидневна, голяма тераса, веранда, всичките с отмаряща погледа гледка към Родопите, просторен навес, беседка и зелен двор.

Сред гостите, дошли да подкрепят Севда и Фети и да им пожелаят на добър път, бяха и собствениците на Дивата ферма в село Горно поле- Ники и Бети, собствениците на къща Тепавицата в село Рабово Петко и Стефка, които донесоха от техния вкусехн хляб от лимец, фермери от Източните Родопи, роднини и приятели на семейството, както и български и холандски туристи.
 


 

Начало

Къщата

Гозбите

 

Откриване

Връзка с нас

 
Забележителности
 
 
 
 
 

Партньори

Bulgaria Travel TV

look tour info

Новото тракийско злато